Afgeschreven

Ik kreeg al een tijdje waarschuwingen van de LinkedIn-App dat de versie die ik gebruikte niet meer goed functioneerde en dat ik zou worden omgeleid naar de website. Gelukkig kon ik daar de eerste tijd nog omheen en de App blijven gebruiken. Maar nu krijg ik daar geen keuze meer in. Ik moet naar de website.

Hoewel ik al jaren ‘lid’ ben van LinkedIn, ben ik dit medium pas de laatste jaren gaan waarderen. Na mijn pensioen heb ik de App echt leren gebruiken, en ontdekt dat het een leuke manier is om op de hoogte te blijven van de activiteiten van mijn netwerk en om te laten weten waar ik zelf mee bezig ben.

De website bevalt me maar matig. Ik vind hem traag, en mis de overzichtelijkheid van de App. Ik heb geprobeerd om de oude App weg te gooien en de nieuwste versie te downloaden, maar dat werkte niet. Ik heb een andere, nieuwere software-versie nodig om die te kunnen laten draaien. Mijn tablet meldt dat de software up-to-date is, dus die nieuwere versie ligt helaas niet binnen mijn bereik.

Ga ik nu een nieuw tablet kopen? Nee, dat denk ik niet. Toegegeven, hij is intussen zeven jaar oud, maar hij doet het nog prima. Ik lees er de krant op, gebruik hem voor e-mail, luister naar muziek en podcasts, kijk naar de buienradar en speel een paar spelletjes. En het botst met mijn principes voor een duurzaam leven om een goed werkend apparaat te vervangen door iets nieuws.

Is mijn smartphone een alternatief? Ik ben bang van niet. Dat is ook al een oudje, die draait op dezelfde software-versie als mijn tablet. Ik nam hem tweedehands over toen WhatsApp niet meer door de software-versie op mijn oude smartphone werd ondersteund. Bovendien vind ik het scherm te klein om langere tijd te lezen. Mijn ogen worden er niet beter op. Maar ook voor mijn smartphone geldt dat hij het nog prima doet. Bovendien is hij compact en makkelijk mee te nemen, wat ik een belangrijke gebruiksvoorwaarde vind.

Mijn notebook dan? Helaas, zelfde verhaal. Maar dat gebruik ik vooral om te schrijven en dat lukt nog prima.

Het voelt nu toch een beetje of ik wordt afgeschreven. Want dit is ongetwijfeld een signaal dat mijn apparatuur en ik niet meer van deze tijd zijn. Er zullen in de nabije toekomst ongetwijfeld meer van dit soort signalen volgen.

De keuze is natuurlijk aan mij. Laat ik me opstoten in de vaart der volkeren? Of blijf ik achter met het groeiende legioen senioren en digibeten dat het allemaal niet meer kan bijhouden? Ik ga daar nog maar eens een nachtje over slapen. Mochten mijn contacten op LinkedIn niets meer van me horen, dan weten jullie wat mijn keuze is geworden.

Voor nu: ik heb deze ergernis in elk geval weer van me afgeschreven!


Twitter Facebook LinkedIn VolgenSchaamte

Afgeschreven

Verslaving

Klimaatfictie

Ontspullen